Körbärsgården & Vi!

Körsbärsgården har dokumenterade anor från 1700-talet och troligtvis har här varit en boplats redan på vikingatiden. Ett stenkast ifrån gården ligger Hövdingens grav, där det en gång vilat en gammal vikingahövding under kullen. I slutet av 40-talet sjönk gårdens bostadslänga med det gamla vasstaket ett bra stycke ned i jorden. Sandjorden gav vika efter ca 150 år och lantbrukarfamiljen som bodde här ville bygga nytt. Det nya boningshuset stod klart 1949, men de gamla stallängorna från 1800-talet bevarades. (Stenarna från jordarna och den gamla gråstensgrunden, samlades i en hög på heden, så därför ser det ut som det finns en miniatyr av Kiviksgraven på Körsbärsgården). År 2000 kom ett nytt ägarpar som förvandlade det gamla kostallet till ett Rum & Frukost. Utav kornas bås och kättar, blev det bekväma och charmiga rum för tvåbenta gäster. Inget rum är det andra likt, allt i Rum & Frukoststallet har sin egen kluriga lösning. Det finns kök, bastu, samlingsrum med braskamin och ett litet orangeri, ja, till och med ett ljusterapirum om man själv eller vädret är lite dystert. Vill man inta sin frukost eller middag ute, gör man det på Lilla Torg, som är den gamla gödselstaden omvandlad till uteplats med örtträdgård. I november 2012 flyttade vi in med alla våra får, hästar, hund och adopterade katter. Väl på plats efter nio månaders lång väntan (som en graviditet faktiskt), blev vi alla yra av glädje: fåren skuttade på sina smala ben, hästarna gjorde krumsprång så att de nuddade himlen, hunden sprang i glädjecirklar, vi kysste marken och de fyra adopterade katterna tittade på med upphöjt lugn, vana som de redan var vid detta stycke paradis.

Körsbärsgården ligger mellan skog och hav, på Linderödsåsen, i kanten av Österlen med Hanöbuktens vita stränder nedanför fötterna. Kristianstad som fyller 400 år 2014 är en halvtimme bort. Staden har mycket kultur, konst och historia och finfin shopping med massvis av roliga butiker i centrum. Sedan har vi hela Österlen, kusten och Linderödsåsen, ja, till och med Skånes enda skärgård är nåbar på drygt en halvtimma från oss.

Någon gammal viking var på väldigt gott humör, när han slog ned sina bopålar här på Körsbärsgården. Det är vi väldigt glada för, så välkommen du också! Delad glädje är dubbel glädje, eller som vårt motto är: ”Livet är vackert, så förundra dig över allt!"

Välkomna!

Lena & Lars med familj